Skip To Content
125 jaar autoproductie

Unieke viering: 125 jaar autoproductie bij Opel in Rüsselsheim

 

Feest voor iedereen: Meer dan 7.000 bezoekers komen in de stralende zon naar het Opel hoofdkantoor

 

Rüsselsheim. Op zaterdag vierde Opel 125 jaar autofabricage onder het motto "Forever forward since 1899" en nodigde het publiek uit op de opendeurdag in Rüsselsheim. Duizenden Opel-fans van heinde en verre maakten van de gelegenheid gebruik om diep in de geschiedenis van het merk met de Blitz te duiken en vooral om inzicht te krijgen in hoe Opel zich heeft gepositioneerd voor de toekomst van de geëlektrificeerde auto en deze duurzaam vorm wil geven. Daarnaast gebruikten veel bezoekers de dag om een kijkje te nemen "achter de schermen" van de autoproductie.

 

Florian Huettl, CEO van Opel, mocht 's ochtends de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, de minister-president van de deelstaat Hessen Boris Rhein en Carlos Tavares, CEO van Stellantis, Stellantis-voorzitter John Elkann en Xavier Chéreau, Stellantis Chief Human Resources & Transformation Officer en voorzitter van de Raad van Toezicht van Opel, verwelkomen als eregasten op het hoofdkantoor van Opel. Tijdens de officiële ceremonie benadrukten kanselier Scholz en premier Rhein hoe belangrijk het succes van de auto-industrie is voor Duitsland en ze feliciteerden hen met de verjaardag van Opel en onderstreepten het grote belang van Opels elektrificatiestrategie voor de toekomst. Bij deze gelegenheid presenteerde Xavier Chéreau ook de plannen voor het 'grEEn-campus'-project, de nieuwe wereldwijde Opel-fabriek.

 

hoofdkantoor en het toekomstige hoofdkantoor van Stellantis Duitsland, dat een doorslaggevende bijdrage zal leveren aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de locatie in Rüsselsheim.

 

Een opname van de ceremonie met de toespraak van de kanselier is hier te vinden.

 

Onder het motto "Forever forward since 1899" konden meer dan 7.000 bezoekers die naar Rüsselsheim waren afgereisd uit de eerste hand ervaren hoe Opel autotraditie combineert met een duurzame toekomst. De fabrikant toonde een jubileumtentoonstelling met mijlpalen uit de auto-industrie. Om zijn 60th verjaardag te vieren, opende ook het Opel Design Center zijn deuren - met baanbrekende studies en conceptwagens uit de geschiedenis van het merk. En de nieuwe Opel Grandland en de nieuwe Opel Frontera maakten hun publieksdebuut. En wie op zoek was naar meer sensatie, kon meerijden in de Opel Corsa Rally Electric - om maar een paar hoogtepunten van de open dag te noemen.

 

Iedereen die er helaas niet bij kon zijn of die het festival gewoon nog eens wil terugkijken, kan hier de "Best of"-video van de jubileumvieringen vinden.