Skip To Content
Lyssia Baudet bevestigt vorm

Lyssia Baudet bevestigt opnieuw haar vorm achter het stuur van de Corsa e-Rally

 

Lyssia Baudet blijft haar potentieel tonen achter het stuur van de Opel Corsa e-Rally, dit keer tijdens de ADAC Opel e-Rally Cup. Samen met haar copilote Léa Sam-Caw-Freve zette de Belgische een aantal opmerkelijke prestaties neer, waardoor ze haar positie verstevigde bij de beloften van de elektrische rallysport.

 

Tijdens de ADAC Rallye Stemweder Berg in Duitsland behaalden Lyssia en Léa met hun Corsa e-Rally een knappe 7e plaats in een manche waarin enkel elektrische Corsa's aan de start mochten verschijnen. Tijdens deze rally zetten Lyssia en Léa opnieuw grote stappen en slaagden ze erin om het gat met de beste tijden van de categorie te dichten. Na de strijd op een uitdagend parcours - een mix van droog asfalt en onverharde wegen - verklaarde Lyssia: “Ik krijg steeds meer vertrouwen in de Corsa e-Rally”. Ondanks de aanwezigheid van de Duitse piloten die erg vertrouwd zijn met het circuit, eindigden Lyssia en Léa op slechts 4,8 seconden van de 6e plaats. Die werd ingenomen door een lokale specialist met wie ze zowat het hele evenement lang een spannend duel uitvochten.

 

Dat groeiende zelfvertrouwen kwam eerder al tot uiting in de Weiz Rally in Oostenrijk, waar Lyssia en Léa lastige weersomstandigheden trotseerden en de 4e plaats veroverden, hun beste resultaat tot nu toe in de Opel e-Rally Cup. En die vierde plaats klinkt nog indrukwekkender als je weet dat er op de eerste dag van de wedstrijd een tornado woedde, wat het parcours nog zwaarder maakte. Dankzij hun vastberadenheid en controle veroverden ze ook de eerste plaats bij de vrouwen.

 

Lyssia's reis in de Opel e-Rally Cup verliep niet zonder slag of stoot. Tijdens de ELE Rally in Nederland moesten zij en haar toenmalige copilote, Daphné Henry, opgeven door gezondheidsproblemen van Daphné. Voor de opgave hadden ze nochtans uitzicht op een podiumplaats. Dit voorval toont nog maar eens aan dat je over een flinke dosis veerkracht moet beschikken in deze veeleisende sport.

 

Na een intense zomer neemt Lyssia Baudet nu een welverdiende break. Over minder dan een maand keert ze al terug in competitie tijdens de Omloop van Vlaanderen, waar ze zich opnieuw zal moet aanpassen aan het rijden in een wagen met verbrandingsmotor.