Skip To Content
Nieuwe Grandland: concept naar realiteit

De nieuwe Opel Grandland: Wanneer visionaire dromen werkelijkheid worden

Grondstofbesparende mobiliteit: Volledig elektrische Grandland Electric, geen chroom, interieurstoffen gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal

 

Rüsselsheim.  "Duitse energie" - de Opel Experimental laat tot in het kleinste detail zien wat dat betekent. De conceptauto, die vorig jaar voor het eerst werd gepresenteerd op de IAA Mobility, geeft een glimp van de toekomst van het merk. De Opel Experimental is veel meer dan een designstudie. Sinds zijn première heeft hij laten zien wat de toekomstige Opel-modellen zal kenmerken: een gedurfd en puur design, optimaal gebruik van de ruimte, de nieuwste technologieën en volledig elektrische aandrijving. Het eerste productiemodel dat veel details van de Opel Experimental waarmaakt, is de onlangs gepresenteerde nieuwe Opel Grandland. Slechts een paar maanden na de première van de Experimental brengt de Grandland de geest van de concept car al tot leven en worden veel kenmerken in productie genomen. De nieuwe Grandland is daarom een uitstekend voorbeeld van hoe de ontwerpers en ingenieurs bij Opel baanbrekende autodromen werkelijkheid laten worden - trouw aan het jubileummotto "125 jaar autofabricage bij Opel", "Forever forward since 1899".

 

 

Opel Experimenteel: Drie sleutelelementen voor de toekomst van het merk

 

Met de visionaire Opel Experimental gaven de ontwerpers en ingenieurs een eerste glimp van de toekomstige mobiliteit bij Opel. En dit kan worden gekarakteriseerd met drie kernbegrippen:

 

  • Detox: De Opel Experimental heeft een gedurfd en puur design en concentreert zich op de essentie.

  • Modern Duits: hij maakt indruk met zijn proporties, intelligente oplossingen, uiterst efficiënt gebruik van de ruimte en de nieuwste verlichtingstechnologie, waaronder het allereerste verlichte Opel Blitz-embleem.

  • Greenovation: Hij is volledig elektrisch en vermindert de CO2 voetafdruk.

 

Dit alles - Detox, Modern Duits en Greenovation - is "German Energy", waardoor elk model met de Blitz onmiskenbaar een Opel is. En het resultaat van deze "German Energy", dat vandaag al zichtbaar is als nieuwste productiemodel, is de nieuwe Opel Grandland, ontworpen en ontwikkeld in Rüsselheim en gemaakt in Eisenach, die binnenkort te bestellen zal zijn.

 

 

Nieuwe Opel Grandland: Mobiliteit van de toekomst, nu al

 

De nieuwe Grandland blaast leven in alle drie de Opel-claims - Greenovation, Detox en Modern Duits. Zijn indrukwekkend gedurfde en pure styling valt meteen op, zowel van binnen als van buiten. De nieuwkomer straalt puur vertrouwen uit. Het scherpe design van het Opel merkgezicht levert een belangrijke bijdrage; de nieuwe 3D Vizor integreert de Opel Blitz, voor het eerst verlicht, en de innovatieve "Edge Light" technologie. Tegelijkertijd neemt de nieuwe Grandland ook het "Opel Compass" design van de Opel Experimental studie over - de verticale plooi en de horizontale Vizor komen samen met het "geëlektrificeerde" Opel Blitz embleem in het midden.

 

De nieuwe verlichte Opel Blitz is niet de enige verlichtingsinnovatie in de nieuwe Grandland. Het toonaangevende Intelli-Lux Pixel Matrix HD Light maakt ook zijn debuut. Het systeem heeft voor het eerst meer dan 50.000 elementen en maakt lichtdistributie met hoge resolutie mogelijk. De nieuwe begroetings- en afscheidsanimaties, die als graphics voor de auto worden geprojecteerd, geven ook een eerste indruk van welke verlichtingsontwikkelingen in de toekomst mogelijk zullen zijn.

 

Het achteraanzicht onthult nog een primeur: de nieuwe Grandland is het eerste productiemodel van Opel dat de verlichte OPEL-letters, geïnspireerd op de Experimental, in het midden van zijn kompaslichtsignatuur integreert. Bovendien benadrukt Opel de "Greenovation"-aanpak om een auto te ontwerpen en te bouwen op een manier die hulpbronnen spaart: de modelnaam GRANDLAND verschijnt niet langer in chromen letters, maar is in reliëf aangebracht in het midden van de achterklep.

 

Gericht op de essentie: grondstoffenbesparend en lokaal emissievrij

 

Ook het interieur van de nieuwe Opel Grandland is gedurfd, puur en zuinig. Horizontale lijnen - zoals die van het instrumentenpaneel naar de portieren - versterken het gevoel van ruimte en ruimtelijkheid, terwijl het 16-inch centrale display, dat lichtjes naar de bestuurder gekanteld is, en de hoge middenconsole sportiviteit uitstralen. Achter het stuurwiel biedt een breed, volledig digitaal display de belangrijkste informatie. Samen met het Intelli-HUD head-up display zorgt het ervoor dat bestuurders altijd hun ogen op de weg kunnen houden en van de rit kunnen genieten. De Pure Mode kan ook handmatig of automatisch worden geselecteerd. Hierdoor wordt de inhoud van het Driver Information Centre, het head-up display en het centrale scherm tot een noodzakelijk minimum beperkt, wat de afleiding nog verder beperkt - "detox" in zijn duidelijkste vorm. Trouw aan Opels "Greenovation"-aanpak zijn alle stoffen en bekledingen in het interieur gemaakt van 100 procent gerecycleerd materiaal.

 

De nieuwe Grandland zet natuurlijk de elektrificatiestrategie van Opel voort. Het is ook de eerste Opel die gebruik maakt van het Stellantis STLA medium platform, dat speciaal ontworpen werd voor batterij-elektrische modellen. De nieuwe architectuur - samen met de nieuwe platte batterijverpakking met een batterijcapaciteit tot 98 kWh, de nieuwe generatie elektromotor en andere energiebesparende voorzieningen zoals de warmtepomp (standaard in Duitsland) - zorgen ervoor dat de nieuwe Opel Grandland Electric tot ongeveer 700 kilometer lokaal emissievrij kan rijden volgens WLTP . Wanneer de SUV moet worden opgeladen, heeft hij slechts 26 minuten nodig bij een openbaar snellaadstation om tot 80 procent van de accucapaciteit op te laden. De nieuwe Grandland Electric biedt dus een nieuw niveau van elektrische mobiliteit en maakt de visie van Opel Experimental waar op het gebied van zuinige mobiliteit zonder compromissen.